Socialstyrelsen har valgt CFD Rådgivning og Key2Know til at udvikle et opkvalificeringsforløb for kontaktpersoner for personer med døvblindhed. Forløbet er en blanding af e-læring og holdundervisning så nyansatte kontaktpersoner er klædt bedst muligt på til en krævende opgave.

Det er døvblindekonsulentordningen i CFD Rådgivning, der i de næste to år skal udvikle forløbet for Socialstyrelsen. De har valgt Key2Know som udvikler af e-læring delen for at sikre den bedst mulige læring i et forløb, der kommer til at bestå af tre undervisningsformer:

  1. E-læring, hvor deltagerne undervises via deres computer når og hvor, de vil.
  2. Gruppebaseret e-læring, hvor deltagerne samles fysisk i mindre grupper, og hvor undervisningen består af en blanding af e-læring og gruppediskussion med en døvblindekonsulent som facilitator.
  3. Klassisk holdundervisning uden brug af e-læring.

Alle e-læring moduler synstolkes.

Anette Rud Jørgensen er faglig leder af døvblindekonsulenterne og ansvarlig for projektet. Hun fortæller om samarbejdet:

”Projektet giver os endvidere en spændende mulighed for at prøve at arbejde tæt sammen med en privat ekstern virksomhed. Projektets e-læringsmoduler skal nemlig udvikles i et samarbejde med firmaet Key2Know, der er specialister i digital læring.”

Hos Key2Know er der også glæde over at skulle bidrage til uddannelsen.

”Vi har en solid erfaring med at arbejde med en blanding af forskellige undervisningsformer. Al den erfaring er gået ind i vores samarbejde med CFD Rådgivning. Det sikrer Socialstyrelsen det bedst mulige forløb for de nye kontaktpersoner for de døvblinde”, fortæller Allan Johanson fra Key2Know.

Kontakt Allan Johanson på [email protected] eller +45 2835 1407 for at høre mere.